0 800 217-367
  пн-пт: 10:00-18:00    сб-вс: 11:00-16:00  
UA
...

Дмитро Авдєєв: “Якщо я буду знімати два фільми на рік, я буду щасливий”

01.jpg


Дмитро Авдєєв - режисер популярних тревел-шоу “Орел и Решка”, “Еда, я люблю тебя”, документального фільму про гурт “Brutto”. На його рахунку декілька короткометражних фільмів. На ALL STARS Talks ми поговорили про творчі плани, майбутні проекти та його режисерський досвід. 


– Чим ти зараз займаєшся?
– Я - режисер,  прийшов до цього кілька років тому. До цього я вивчився на журналіста і довго працював на телебаченні. Я був ведучим на “MTV Україна” і відпрацював там цілих п'ять років. Там я і почав робити проекти, як режисер, і зрозумів, що це саме те, чим я хочу займатися. Я створив свою першу роботу і вона рознеслася по різних сайтах. Тепер я працюю тільки за цією професією і сподіваюся, що в наступні роки займатимуся повнометражним кіно.

– Як ти отримав знання?
– Круто, коли ти працюєш в різних сферах своєї ж діяльності. Наприклад, я спробував себе у ролі оператора. Будучи режисером монтажу, змонтував багато проектів. Такі вміння дуже допомагають мені зараз, як режисеру. А ще я їздив до Лондона на курси в London Film Academy. Курси були протягом двох тижнів, тож навчання було дуже щільним. І там було все: і операторство, і режисура, і написання сценаріїв. І в кінці ми повинні були зняти короткометражний фільм на одну хвилину і пройти всі ці етапи створення фільму.

– Розкажи нам про кінофестивалі.
– Я пов'язаний з фестивалями вже років 6 і добре знаю, як це все працює. Коли я зробив свою першу роботу, я подумав, що потрібно відправити її на фестиваль, але не все так просто. Виявилося, що комедія - не фестивальний жанр. Комедії приймають тільки спеціалізовані фестивалі. Ти повинен знімати актуальне кіно. Комедії зазвичай беруть не заради перемоги, а щоб розбавити фестиваль. Якщо ти ставиш собі за мету перемогти на фестивалі, то ти обов'язково повинен розповісти свою історію так, ніби ти станеш новатором у чомусь. Можливо, вигадаєш щось нове у візуальних або звукових ефектах. Або неординарно подивишся на якусь проблему. Швидше за все ти будеш знімати щось про війну, про любов, яку-небудь драму.


02.jpg


– Тревел-шоу - постановочний проект?
– З проектом “Орел и Решка” в мене договір про нерозголошення внутрішніх таємниць проекту, але про інший проект я можу розповісти. На зйомках «Еда, я люблю тебя» було три людини, які просто їздили по світу, куштували різні страви і кайфували. І в цьому був сенс - ведучий не мав описувати страви, він повинен був отримувати кайф. У першому сезоні він їв все підряд і з ним відбувалися серйозні модифікації і це стало серйозною роботою. Але вже у другому сезоні, ведучий  тільки пробував шматочок страви, а після “Стоп, камера!” решту забирали продюсери. А потім вже і режисери зі сценаристами приєдналися.

– Як тобі працювалося на тревел шоу?
– У художньому кіно ти сам створюєш історію, так, як ти уявив її в своїй голові. Коли ти їдеш режисером на «Орел и Решка», три години піднімаєшся до мавп на якусь гору, тоді ти розумієш, що багато речей не залежать від тебе. Ти не можеш передбачити погоду. При цьому тобі потрібно направляти операторів, щоб вони зняли те, що потрібно. Підтримувати формат, допомагати ведучому і сценаристу. На допомогу йде імпровізація. В проекті «Еда, я люблю тебя» процес уже був налагоджений і найчастіше моя допомога не потрібна. Але це тому, що всі зйомки проходили у ресторанах і складнощі могли з’явитися хіба що з персоналом закладу. У цьому й відмінність художнього кіно від телешоу - до кіно ти можеш підготуватися, а в шоу частіше включається імпровізація.

– Є якась країна, в яку ти хотів би переїхати?
– У мене була велика любов до Америки після поїздки в Нью-Йорк. Ми їздили туди відпочивати. Я закохався в Америку, бо там така фішка: ти можеш познайомитися з людиною, яка через 2 години пропонує тобі роботу, а потім ви п'єте в барі. Далі ти виконав роботу і отримав гроші. Ось так просто! Ти маєш права і ти відчуваєш себе впевнено. У цьому магія Америки і цим вона мене вразила. Мені не хотілося їхати звідти. Але зараз я став патріотом України і це саме завдяки тому, що я поїздив по світу і мені є з чим порівнювати.   


03.jpg

– Розкажи про свої мрії та плани на найближче майбутнє.
– Я мрію знімати повнометражні фільми в своїй країні. Якщо я буду знімати два фільми на рік, я буду щасливий. Якщо у тебе є ідея, яку підтримують з усіх боків, знімальний процес проходить дуже швидко. Я часто чув, що потрібно займатися тим, що любиш, і тоді ти будеш насолоджуватися життям. Тому у мене всі мрії пов'язані саме з кіно. В мене немає іншого хобі, моє “хобі” - це моя робота. Я постійно щось монтую або знімаю. Мрію навчитися писати сценарії.

– В якому взутті ти на знімальному майданчику?
– У кросівках. Я завжди в кросівках. У моєму житті є тільки одна пара туфель для весілля. У мене є гарна снікер-історія: одного разу я заклався з другом, що не буду цілий рік вживати алкоголь. Коли ми з ним посперечалися, ми сиділи поруч з магазином «Nike» на Хрещатику і ми домовилися, що в разі перемоги, я прийду і виберу будь-які кросівки.

Я виграв і  тепер це мої улюблені «найки». А ще, це був рік зйомок «Еда, я люблю тебя» і в подорожах були можливості скуштувати такі напої, які я вже ніде і ніколи не скуштую, але я завжди відмовлявся. Зараз ми з дружиною знову поспорили - я мушу займатися, щоб в мене з’явилися кубики пресу, або буду винен їй гроші. Добре, що гроші все одно підуть в сім’ю.  


converse-logo-56.png