0 800 217-367
  пн-пт: 10:00-18:00    сб-вс: 11:00-16:00  
UA
...

Маша Скорченко: «Танці завжди рятували мене від стресів»

01.jpg


Маша Скорченко викладає тверк, а за її інстаграмом @m.a.m.a.s.i.t.a стежать майже 200 тисяч підписників. На ALL STARS Talks вона розповіла про перші уроки, свою сором'язливість і способи розкріпостити інших.


– Маша, як давно ти почала займатися танцями?
– Я танцюю майже 10 років. Починала з хіп-хопу, надихалася музикою, кліпами, де часто використовується dance hall з рухами стегнами та сідницями. Так що ця частина у мене була розвинута і потрібно було скористатися своїми плюсами.

– Як ти зрозуміла, що хочеш викладати?
– Я не планувала займатися танцями професійно, а тим паче викладати. Я навчалася на архітектора і весь вільний час приділяла танцям. На одній з вечірок подруги відзначили, що я вмію танцювати і попросили навчити або порадити місце, де навчитися. Я зрозуміла, що такого місця немає, адже тоді вчилася всьому сама. Так ми почали займатися у мене вдома з однією подругою, потім з іншою, потім почали орендувати залу, потім одна привела іншу подругу, і все понеслось. 

Насправді я дуже сором'язлива, впевненості набралася саме через танці


– Навіщо дівчата приходять займатися тверком?
– Найчастіше для себе, щоб розкріпоститися, розвинути гнучкість, потанцювати, покайфувати. Зняти відео:) Чимало дівчат так соромляться, що спочатку приходять на індивідуальні заняття і тільки потім приєднуються до групи.

– Як тобі вдається розкріпостити дівчат?
– Всі люди різні і до кожного потрібно знайти підхід. Комусь підходять жарти і веселощі, комусь техніка, а комусь потрібно просто показати, надихнути візуально.

– Ти приклад для багатьох, як досягнути такої впевненості у собі?
– Насправді я дуже сором'язлива, не така, як в інстаграмі. Впевненості набралася саме через танці.

– Були моменти, коли здавалося, що танці – не твоє?
– Навпаки, танці завжди мене рятували від стресів і переживань. А коли ввійшла у цей потік, все пішло само собою.



02.jpg


– Ти завжди була такою спортивною?
– Так, хоча у дитинстві займалася музикою, і ця освіта мені зараз дуже допомагає. Я грала у футбол, займалася у тренажерному залі. Зараз пішла на батут – виявилося, що це не лише веселощі, а й спорт. Вже вмію робити сальто вперед і назад і різні комбінації.

– Скільки часу в тебе займають тренування?
– На день у мене від трьох до восьми тренувань з дівчатами, але вісім – це був рекорд. Найчастіше – п'ять. Я залишаю вільними вихідні, щоб мати час на себе і власні заняття.

– Два роки тому ти виграла кросівки Airmax, як склалася їхня доля?
– Я в них займалася, викладала багато фото :) Ці кросівки добре підходить для танців, бо досить стійкі, а це дуже важливо. Я пробувала займатися у легких бігових кросівках, але у них важче триматися.

– Скільки у тебе пар кросівок і які твої улюблені?
– Важко сказати, близько 60. Найулюбленіші – Airmax та Jordan.



03.jpg

– Які маєш цілі на найближчий час?
– У мене була невелика перерва і мене вже завалюють повідомленнями, що ж буде далі. Я збираюсь змінити процес тренувань, додати інтенсиви. Раніше були групи для новеньких і просунутих. Великий потік людей не дозволяє встежити за всіма. Я вирішила щомісяця брати групу з 10-15 людей і займатися з ними, а наприкінці робити відео, аби і вони бачили результат, і я відстежувала прогрес.

– Що тебе надихає?
– Коли їжджу з майстер-класами і приходять люди, у яких я сама чомусь навчалася, це дуже бадьорить. Ми обмінюємось енергетикою, музикою, відео і це надихає.

– Ти маєш власну формулу щастя, яка вона?
– Крім танців це, поперед усе, родина. Чоловік, любов і сонце – я дуже люблю літо! 





Фото: Віталій Юрасов 

© 2018 ALL STARS Talks



converse-logo-56.png