0 800 217-367
  пн-пт: 10:00-18:00    сб-вс: 11:00-16:00  
UA
...

Маша Виноградова: “Розмова має бути легкою і живою, ніби ти розмовляєш з другом.”

Маша Виноградова про шлях радіоведучої та материнство.


- Розкажи про свій шлях радіоведучої.
- Я ще в школі вирішила вступати на журфак. Тоді я мріяла виключно про телебачення, але вже в універі у нас відбувся свого роду кастинг до теле- або радіо-групи і мене взяли до групи радіоведучих. У нас був лектор, який працював в радіокомпанії, і після лекції він викликав до себе в кабінет мене і ще двох дівчат. Він сказав, що у нас класні голоси, і у нього є програма на радіо, в якій ми могли б працювати. Ми погодилися і буквально через рік йому виділили ще вечірню частину сітки, яку також вели ми. У нас були свої рубрики, ми були повноцінними співведучими, працюючи позмінно.


- Дай пораду, як залишатися собою і добре звучати на радіо.
- Коли включається мікрофон, повинна змінитися гучність голосу. Потрібно вкладати більше енергії, ніж під час звичайної розмови, говорити з надривом. Розмова має бути легкою і живою, ніби ти розмовляєш з другом. Є радіостанції, на яких стоїть картонна фігура звичайної людини, їй дається ім'я, вік, і у неї є певна історія. І коли включається мікрофон, картонка стоїть перед ведучим, і якщо тобі складно спілкуватися в нікуди - це дуже допомагає.


- Що зазвичай відбувається в ранковому шоу?
- Є такий варіант: після ранкового шоу, ведучі залишаються ще на кілька годин, щоб підготуватися до наступного виходу в ефір. Обговорюють рубрики та ігри, які будуть завтра, навіть жарти прописують. Коли ми починали працювати, ми рухалися саме за цією схемою. Але пізніше ми з командою зрозуміли, що ми люди зі своїми інтересами і історіями, ми носимо в собі багато цікавої інформації і можемо підтримувати бесіду імпровізуючи. Звичайно, у нас прописаний тезисно зміст розмови,  нам надсилають гороскопи і попереджають, які свята в цей день. Але по суті - ми розганяємо теми в повній імпровізації.


- Ти трудися не тільки як ведуча, але ще і як мама. Які у тебе є лайфхаки з виховання дитини?
- Після того, як у мене народилася дочка, я вже через три тижні повернулася до ранкових ефірів. Ми жили разом з моїми батьками і я поставила єдину умову - не сюсюкати. Говорити нормальною дорослою мовою. Найважливіше для мене в вихованні - це розмова. Не піти від питання, чи не забити на нього, а докопатися до суті, розпитати її, розговорити. А недавно я нарешті відпочила і помітила, що я перестала підвищувати голос на дочку і усвідомила, що я часто зриваюся на неї, хоча винна не вона. Я вважаю своїм досягненням те, що нині я контролюю свої емоції.



- Як виглядає твій вихідний?
- Ніяких нарядів і макіяжу. У нас півроку були прямі ефіри майже кожен день і відповідно зачіски і макіяж мені робили щодня. І якщо спочатку я навіть після ефіру до самого вечора ходила нафарбована, то через півроку я стала змивати косметику відразу після закінчення зйомки.


- У тебе є історія, пов'язана з Nike?
- Коли я відпочивала у кемпінзі, у нас було дивне змагання, під назвою "Сороконіжка". Ви сідаєте і потроху по бруківці рухаєтеся на сідницях. Я була в платті і одна дівчина дала мені свої лосини. Коли закінчилося змагання, я піднялася і побачила, що лосини протерлися.



- Чи вистачає в тебе часу на спорт?
- Я не системна людина, скоріше, я людина-бажання. Цього літа у мене з'явилося два нових захоплення - це вейк-серф і батут. Я не люблю спорт у вигляді спортзалу, мені нудно. Серф здавався складним в механіці, але коли ти стаєш на ноги і ловиш хвилю - це кайф. У мене вийшло стати на дошку з першого заняття!



Запис ефіру: https://www.instagram.com/tv/CDjp7F4nfp0/?hl=ru
converse-logo-56.png