0 800 217-367
  пн-пт: 10:00-18:00    сб-вс: 11:00-16:00  
UA
...

Олександр Старчевський “Я на лижах з 5 років, ні в якому разі не сноуборд, тільки лижі.”

Відомий всім нам український андеграунд-лижник, професійний райдер, переможець змагань Дабл Тріпл Олександр Старчевський розповів у прямому ефірі All Stars Talks про улюблену справу та новий сезон змагань.


- Розкажи трохи про себе. Чим займаєшся?
- Моя улюблена відповідь: привіт, мене звати Саня і я лижник. Катаюся на лижах вже майже 20 років і поєдную спорт і сучасне життя в місті, працюючи графічним дизайнером і монтуючи відео.


- А з чого все почалося?
- Почалося з сімейного дозвілля. Коли мені було 4, батьки розлучилися і з часом у мене з'явився вітчим, який поставив мене на лижі. Я на лижах з 5 років, ні в якому разі не сноуборд, тільки лижі. Якби була можливість, я б прожив ще одне життя в якості сноубордиста і тоді зміг би сказати, що прикольніше, але я думаю, що я б все одно вибрав лижі.


- Як потрібно готуватися до сезону?
- Потрібно фізично, духовно і морально правильно підходити до своїх тренувань. М'язи, спина, ноги, не забувати про розтяжку. Я дерев'яний тільки тому що після тренувань я перестав розтягуватися. Якщо у тебе хороша розтяжка, менше шансів травмуватися і більше шансів технічно підійти до своїх трюків. Свої стрибки потрібно відпрацьовувати на батуті, стрибати в подушку, мати базу акробатики. А ще багато грошей, тому що лижі - недешевий спорт.


- Розкажи про Тріпл Дабл.
- Я готуюся до того, що локація буде більше, ніж в минулому році. Вона буде ближче до Арки. Акцент буде на сноубордингу і тому запросили особливих гостей. 


- Чим ти ще захоплюєшся?
- Я на всьому можу кататися і легко захоплююсь чимось новим. Але перевагу віддаю скейтборду по ряду причин. По-перше, це технічно і біомеханічно допомагає кататися на лижах, Я можу їхати на скейті і відпрацьовувати рухи, як на перилах.


- Скільки часу потрібно щоб стати на лижі?
- Одного разу я вчив кататися на лижах одного блогера. Він приходив до мене на тренування і я навчив його кататися за 15 хвилин. Він був добре підготовлений фізично і плюс він знімав в цей момент відео, що було для нього сильною мотивацією. Головне не тупити і не боятися падати.


- Розкажи трохи про своє харчування. Які у тебе переваги?
- Харчування це добре, але здоровий спосіб життя потрібно вести в цілому. В цьому році я переосмислив свій настрій, відкинув всю гидоту в сторону. Я так само можу з'їсти ковбасу, тому що люблю її, але став придивлятися до продуктів і уважніше ставитися до свого харчування.


- В тебе є улюблені Nike?
- У мене був період, коли я трохи втомився від Nike. Але потім мене запросили на All Stars Talks, одягнули в Nike і я знову закохався у цей бренд. Скуповую, шукаю щось цікаве і розумію, що краще нічого не знайти. Кеди в мене, як завжди, Stefan Janoski - надзвичайно круті та зручні.


converse-logo-56.png