0 800 217-367
  пн-пт: 10:00-18:00    сб-вс: 11:00-16:00  
UA
...

Саша Тімков: «Моя порада – відстоювати свій стиль»

anons.jpg


Олександр Тімков займається діджеїнгом n організовує вечірки Basside. На ALL STARS Talks він поділився порадами для новачків і розповів про ставлення до корпоративів та селебрітіз за діджейським пультом.



– Як давно ти почав займатися музикою?
– Якщо взагалі, то з двох років. Я брав магнітофон, ставив на підвіконня, брав щітку для волосся і співав. Це був трек Mr.President 'Coco Jambo'. До 16 років я просто слухав і збирав музику – у мене були mp3, касети, на вінчестер записував кліпи. В один момент, коли з'явилися соцмережі – почався великий обмін музикою. Я помітив, що там майже немає того, що подобається мені, і я почав заливати ці треки сам. І потім почалися зустрічі, вечірки. Мій нинішній друг Бодя Шевчук помітив, що у мене є смак і написав: "Хочеш стати діджеєм?" Я відповів: "Так, звісно, круто!".

– Саша, розкажи що таке Basside?
– Це живий організм, дух, що створюється за допомогою басової лінії, низьких частот і змушує рухатися. Це все переросло з маленької вечірки на 200 осіб у клубі Хlib у майже фестиваль, великий івент. У нас є власний лейбл, ми можемо запустити бренд одягу.

– Як зараз найефектиівніше можна просувати свою музику?
– Сарафанне радіо – це класичний засіб передачі інформації, коли кажуть: "А ти чув новий трек?" Але можна вкладати гроші у соцмережі і це теж буде продуктивно. Плюс сарафанного радіо – це чітке попадання в твою цільову аудиторію, твій фоловер – він зацікавлений і буде намагатися знайти тебе всюди.


Головне тепер – стиль, розуміння контролю людей


– Що ти можеш сказати про ситуацію із діджейством в Україні?
– Знаю лише два міста, де щось відбувається: Київ та Одеса. Стати діджеєм зараз простіше, потрібно купити техніку і можна робити музику вдома. Головне тепер – стиль, розуміння контролю людей, коли вони танцюють, аби були треки, що починають сет, розвивають і розганяють його, а потім завершують.

– На твою думку, наскільки високий рівень діджеїв в Україні?
– Знаю пару діджеїв, які вирвалися з України. Зараз це простіше, адже техніка доступніша – більше талановитих людей можуть розкритися. Можна грати зовсім інакше – поставити дві флешки і не паритися. Діджеями стають зірки шоу-бізнесу, ведучі, дизайнери. Це вже не діджеїнг, а комерція. Думаю, це не дуже добре. Хоча і показує, що люди стають універсальнішими.

Я сам захоплююсь колажуванням у фотошопі. Багато своїх обкладинок для треків зробив сам. Але це не професійний рівень. Так само ці діджеї, що грають у барах – їх не можна назвати повноцінними діджеями. Вони взяли треки, що їм подобаються, але не задумуються про їх послідновність. У цьому немає творчої нотки міксування.

– Що б ти порадив діджеям-початківцям?
– Відстоювати свій стиль. Якщо тобі подобається трек, не звертай увагу на думку інших.

 


– Ти також працюєш у продакшені 2332, чим саме займаєшся?
– Я асистент продюсера і роблю абсолютно все: знайти машину чи річ, конкретну людину для зйомки. Це окремий світ для мене. Це кліпи, реклама, короткометражні кліпи для компаній.

– Чим займаєшся крім роботи?
– Я дуже люблю фотографувати. Роблю це на телефон. Руки не дійшли зайнятися цим більш професійно. Люблю кіно, тому пішов працювати у продакшн. Був час, коли захоплювався модою, одягом. Всього потроху. Ще б часу на все стало.


tim_03.jpg

– Ти займаєшся спортом?
– Довгий час серйозно займався плаванням, зараз кинув. Щоранку роблю зарядку щоб бути в тонусі та залишатися в гарній фізичній формі.

– У повсякденному житті віддаєш перевагу спортивному стилю?
– Звісно! Це все від хіп-хопу. Люблю кросівки, досі пам'ятаю свою першу пару Nike - я був у захваті. Коли купив і взув їх уперше і зрозумів, що це воно.




Фото: Віталій Юрасов

© 2018 ALL STARS Talks



converse-logo-56.png