0 800 217-367
  пн-пт: 10:00-18:00    сб-вс: 11:00-16:00  
UA
...

Віталій Раскалов: “Залазив я вже багато разів і це завжди було по своєму небезпечно”.

На ALL STARS Talks ми поспілкувалися із відомим руфером Віталієм Раскаловим. Він розповів нам про свої подорожі та як подалати свій страх.


– Як ти прийшов до такого незвичайного захоплення?

– Історія проста: почав лазити по дахах з фотоапаратом. Друзі часто запрошували лазити з ними. Спочатку я лише швидко фотографував і все, а потім так сподобалось, що я займаюся цим вже 11 років.

– Ти боїшся висоти?
– Це хороше питання. Я боявся висоти перші кілька років, як починав лазити. Приблизно роки два я дико боявся, а потім виліз на вишку в Московській області - 215 метрів. І ти лізеш ці 215 метрів всередині по іржі і страх зникає. Перестав боятись 9 років тому.

– Руферством займаються тільки хлопці, чи є і дівчата в команді?
– Є і дівчата, просто не дуже багато. З Києва є дівчина Юля, вона ходила з нами в Чорнобиль та на Байконур і я  дуже дивувався, бо навіть мені іноді було страшно.

– Найнебезпечніший підйом?
– Залазив я вже багато разів, і це завжди було по своєму небезпечно. Були, звичайно, зовсім неприємні моменти, коли я мало не впав. Було таке, що мало не посадили на п'ять років. Це невід’ємна частина всіх цих пригод. Одного разу, наприклад, я ліз по даху в Петербурзі, він був слизький і трикутної форми. Був дощ, я послизнувся і впав, і в останній момент встиг зачепитися руками за невеликий виступ. Ноги вже висіли в повітрі і там було чотири поверхи.

– Розкажи долю телефону в Сахарі.
– Передісторія: я сховав телефон в Мавританії посеред пустелі та залишив координати. Вже через два тижні його знайшли і прислали мені фотографію. Я був здивований, тому що розраховував чекати рік-два, поки його хтось захоче знайти.

– Розкажи, як ти готуєшся до поїздок?
– Планування - це моя улюблена частина. Іноді ти можеш розрахувати кожен крок, куди йти, що робити. А іноді можеш імпровізувати. Коли я залазив на Ісуса в Ріо, ми дуже добре готувалися, а ще нам пощастило і у нас були знайомі місцеві, які допомогли все підготувати. Але це був єдиний раз, коли все пішло за планом.

– В яку суму в середньому обходиться одна твоя подорож?
– Потрібно враховувати, що у мене були спонсорами авіакомпанія. Протягом п'яти років я не платив не за один авіаквиток. Майже на кожну свою поїздку я знаходжу спонсорів. Глядач може навіть не помітити рекламу, тому що вона нативна. Коли я кудись їду, я завжди виходжу в плюс.

– У тебе є улюблені Nike?
– Так, вони на мені  зараз. Це Nike Air Force 1. У мене п'ять пар таких, різних кольорів.

– Що ти любиш носити з одягу?
– Зараз у мене сільський стиль. Все залежить від часу і місця. Раніше я носив тільки спортивний одяг, в основному Nike. Зараз я люблю носити пальто і сорочки. Коли я кудись лізу або подорожую, то я вдягаю максимально комфортний одяг з купою кишень. На висоту я піднімаюсь тільки в Nike.


Запис трансляціїї - https://www.instagram.com/tv/CAihRgInUL3/?igshid=gx40knydysjv


converse-logo-56.png