0 800 217-367
  пн-пт: 10:00-18:00    сб-нд: 11:00-16:00  
RU
...

Дмитро Євтушенко: “Найважливіше - не втратити бажання вчити щось нове і тренуватися”

На ALL STARS Talks відбувалася магія - у прямому ефірі ми поспілкувалися із Дмитром Євтушенко. Дмитро - один із найпопулярніших ілюзіоністів України і він розповів нам, як обрав таке незвичайне хобі і скільки часу необхідно для створення фокусу.

– Розкажи, чим ти займаєшся.
– Під час карантину ми почали приділяти багато уваги блогерству. Раніше ми поглиблено займалися лише фокусами, потім почали популяризувати себе через інтернет і створили ютуб-канал, на якому у буквально лічені години буде вже 7 мільйонів фоловерів. Коли почався карантин, весь офлайн-ринок закрився і люди мали можливість перебувати тільки вдома в інтернеті, тож ми намагалися створювати цікавий контент.

– Коли почалася любов до створення ілюзії?
– Я думаю, це було 11 років тому. Мені було років 13, коли я почав навчатися фокусам по інтернету. До цього я (також в інтернеті) навчався монтажу, фотошопу, і ось поки шукав потрібну інформацію, натрапив на фокуси і почав їх вивчати. Найцікавіше, що у хлопців з моєї команди аналогічні історії. Коли я підріс, я для себе зрозумів, що почав займатися фокусами, тому що з дитинства мріяв про надздібності. І коли з'явилися фокуси, я подумав, що це і є суперсила - так виглядає для всіх людей. Ти можеш пересунути предмет поглядом, змусити його зникнути та інше. Фокуси виконали мою мрію, зробивши мене чарівником в очах публіки.

– Ти навчався в Інституті?
– Коли я закінчував школу і переді мною постало питання щодо вступу в університет, мама дуже хотіла, щоб я пішов у юристи. Другий напрямок, про який я думав - операторство. Я вже тоді знімав свої фокуси на відео, мені дуже подобалося і я думав поступати до Харківського універу. І буквально за півроку до закінчення школи я дізнався, що в Києві є естрадно-циркова академія, а в ній єдина в світі кафедра "Ілюзія маніпуляції" і там дійсно навчають на фокусника. Я дізнався, як туди вступити, заздалегідь з'їздив до Києва і зрозумів, що я вступаю туди і нікуди більше.Я пройшов творчий конкурс і познайомився там з людьми, які у підсумку стали друзями і моєю командою.

– Скільки часу йде на створення і підготовку фокуса?
– Нам це питання дійсно можна ставити, тому що ми свої фокуси продаємо. Це дуже складний процес. Одна справа придумати фокус для себе, і інша справа реалізувати як продукт, яким будуть користуватися інші люди. Придумати фокус можна і хвилин за 10, народилася ідея і зробив. А оформлення фокусу для продажу може зайняти кілька років. Коли робиш продукт у великому тиражі, обов’язково вилізе брак.

– Скільки вже було придумано фокусів?
– Близько п'яти готових фокусів вже є. Під час карантину багато хто почав робити онлайн-курси, створювати всілякі навчальні школи. Це все інфо-продукти і їх проблема в тому, що коли хтось один купує його, він може злити все в мережу і більше нікому не доведеться витрачати гроші. А творці втрачають прибуток. Тому ми створили наші фокуси таким чином, що у разі, коли ти лише переглянув урок в інтернеті, але не придбав його, то повторити фокус ти не зможеш. Ми придумали спеціальний реквізит для своїх фокусів і без них виконання неможливе.

– Ти виступав в інших країнах?
– В інші країни нас рідко запрошують по роботі. Ми виступали в Росії, в Білорусі, і кілька разів в Азербайджані. А в інші країни ми вже їздили по своєму бажанню. Я був в Кореї і в Англії на чемпіонатах світу з фокусів. Ми відвідували різні лекції, купували фокуси, спостерігали за роботою інших ілюзіоністів.

– Розкажи про спорт. Вистачає часу на тренування?
– Я багато років свого життя намагався займатися спортом. Зараз же я займаюся тільки тоді, коли є мотивація. Якщо йдеш в зал без бажання, то наступного разу тобі ще складніше змусити себе піти.

– Є улюблена пара Nike?
– Мало хто знає, але я колекціоную Nike. Я обожнюю Jordan, особливо Air Jordan 1. Коли я був в Англії, я запланував собі культурний захід - відвідати 3 або 4 магазини з дуже рідкісними моделями, які ніде більше не знайдеш. Я бачив ціну за Nike у 6000 євро, але це була ретро-модель в ідеальному стані, як нова.

– Розкажи про свій стиль.
– Останнього разу був на шопінгу, як був у Лондоні. Там я накупив собі Nike. Взагалі мені подобається кежуал. Я намагаюся завжди підібрати одяг за кольором. Мій стиль - це обов'язкове поєднання кольорів. Наприклад, зараз в мене рожеве волосся, тож мені подобається одягати рожеві елементи. Люблю створювати образи з речей.

– Що порадиш початківцям?
– Найголовніше в фокусах - це посидючість. Повторювати один рух, один і той же фокус тисячу разів. У багатьох моїх знайомих, які починали навчатися фокусів і в підсумку закинули цю справу, причина одна й та ж: "Я не витримав". Не витримують регулярних, постійних тренувань, повторення одних і тих же дій. Найважливіше - не втратити бажання вчити щось нове і тренуватися. Потрібно доводити виконання до ідеалу перш ніж показувати його публіці.

converse-logo-56.png