0 800 217-367
  пн-пт: 10:00-18:00    сб-нд: 11:00-16:00  
RU
...

Максим Сікаленко: “Люблю дивацтва, легкий дисонанс як в музиці, так і в одязі”

Прямий ефір ALL STARS Talks провів Максим Сікаленко aka Cape Cod - електронний артист, саундпродюсер та засновник лейблу Kiev House.

– Давай познайомимось. Розкажи, чим ти займаєшся?
– Я - електронний артист. Є багато підвидів електронної музики, але та, яку роблю я, не підпадає під якийсь один жанр. Є базис, назвемо його хауз музика, а зверху накладаються елементи альтернативного року 90-х, джаз, величезний базис абсолютно різної музики. Час від часу я пишу музику для реклами.

– Як заробляє електронний артист в Україні?
– До 2017 року я працював на українському лейблі Moon Records, і був директором цифрового медіа напрямку. Коли я прийшов в компанію мені хотілося займатися новим напрямком - продаж музики в цифрі. Тоді ще існували сайти з безкоштовною музикою. Робота в компанії навчила мене тому, як повинна продаватися музика з механічної точки зору. А зараз я беру участь в такій історії, як створення музичної профспілки, яка повинна об'єднати всіх учасників цього ринку і створити законодавчу базу.

– Як давно ти займаєшся музикою?
– 17-18 років. Мені було 11 років, я абсолютно не знав, чого хочу, і раптом мені спало на думку, що я буду займатися музикою. Був довгий період самонавчання, музичної школи, паралельно навчання за спеціальністю, яка не має нічого спільного з музикою. Але потім я зрозумів, що пора робити вибір - юридичний або музика. І я вибрав музику.

– Який у тебе функціонал в рамках лейблу Kiev House?
– Це лейбл повного циклу. Я знаходжу артистів і допомагаю їм показати їх творчість світу. Наш концепт - просування тільки українських артистів. Мені хотілося показати світу, що є круті локальні артисти і відчути справжнє київське звучання. Вести лейбл як бізнес-модель вельми важко, тому цей проект трохи сповільнився.

– В тебе є улюблені міста?
– Барселона - майже єдине місто, що я добре запам’ятав. Я був у Варшаві, Кракові, а інших міст і не пригадаю. З подорожами довелося пригальмувати, бо в 2015 почався мій проект Cape Cod, почалися виступи по країні і я обколесив майже всю Україну. Найбільше сподобалася Барселона - своїм вайбом вона дуже нагадала Київ.

– Скільки треків у тебе на сьогоднішній день?
– У мене два альбоми, кожен по 12-13 треків. І штук 5 синглів. В цілому виходить практично 30 треків. Свій останній трек я записував з Джамалою. Перший альбом був створений повністю у колабораціях, а до створення другого альбому я запросив вокалістів з Лондона, Ірландії та Америки. Хоч моя музика і на англійській мові, але все ж, коли ти не мислиш англійською, тобі складніше передати потрібний вайб. Ці люди розповідають історію у музиці, і ти відчуваєш, що вона не вигадана, що вона особиста і реальна.

– Як вибудовується співпраця з іншими виконавцями?
– Найчастіше у тих артистів, які мені подобаються, є менеджери. І коли ти починаєш їм писати, там відразу йде переадресація на менеджера, який пропадає і все. Шукати артистів і виїжджати на їх імені мені не хочеться, я хочу, щоб у нас з виконавцем було взаємна повага. Я відібрав для себе артистів, з якими у нас вийде створити контакт і музику.

– Скільки часу йде на створення треку?
– У мене багато часу йде на придумування концепту треку. Придумати сам трек не складає труднощів, я керуюся якоюсь ідеєю. Я свого часу слухав дуже багато різної музики і коли я придумую ідею треку, і в моїй голові не знаходиться нічого схожого з того, що я чув, я розумію, що ось воно - це зайде, треба писати. На виношування такої ідеї може піти два-три тижні, а щоб написати трек потрібно два дні.

– У твоєму житті присутній спорт?
– Завдяки карантину, у мене нарешті з'явився час зайнятися спортом. Я навіть транслював свої тренування в Інстаграмі. Це саморезонанс - ти прокидаєшся і зовсім не хочеш займатися, але тобі потрібно зняти сторіз. Проте не для людей, а для себе - підтвердження того, що ти зміг, змусив себе і потренувався. Я віджимався, постив це в сторіз і ще й отримував поради, як правильно віджиматися. Хочеться і більше спорту, але кількість роботи дає можливість віджиматися від підлоги будинку і робити легкі вправи.

– Якому стилю в одязі ти віддаєш перевагу?
– До 2013 у мене був інтерес до моди, до стилю, я розбирався що з чим носити. Згодом мені стали менше цікавити бренди, але зацікавив незвичайний фасон у одягу. Зазвичай за цією дивною формою стоїть якась історія. Я намагаюся носити базові речі, які будуть збігатися за кольором і будуть цікаві за фактурою. Люблю дивацтва, легкий дисонанс як в музиці, так і в одязі.

converse-logo-56.png