0 800 217-367
  пн-пт: 10:00-18:00    сб-нд: 11:00-16:00  
RU
...

Одарка: ”Все, що отримує художник, потрібно відразу вкладати.”

1.jpg


Гість ALL STARS Talks - молода, талановита і популярна художниця Одарка. Вона розповіла нам про свою галерею Odarka Art Gallery, про свою любов до спорту та як знайшла свій стиль в мистецтві. 


– Розкажи трохи про себе.
– Крім того, що я художниця, я ще й графічний дизайнер. Але найбільше мого часу займає саме мистецтво. Якщо ви хочете чогось досягти як художник, то потрібно малювати кожен день; пробувати себе в різних стилях і розвиватися. Ще у мене є свій шоу рум, там моя маленька галерея разом з майстернею. У шоу румі я продаю свою першу колекцію світшотів, зі своїми авторськими принтами і картинами. Проте іноді я виставляю свої роботи в інших галереях Києва, а мої роботи можна подивитися і придбати в одному із закладів столиці.

– Як ти прийшла до мистецтва?
– Я малюю з трьох років. Мій дідусь - художник, тож батьки вирішили, що я теж вмію малювати. Мене відвели в школу малювання, потім я навчалася на архітектурному і все своє життя малювала. Намагалася піти в архітектуру, але зрозуміла, що я постійно відштвохую від себе те, що вмію і люблю. І ось три роки тому я вирішила реалізувати в собі особистість художника.

– Ти малюєш поп-арт. Як ти знайшла свій стиль?
– Раніше я, як і більшість художників-початківців, малювала класичні малюнки. А потім вирішила спробувати то один стиль, то інший. Пошуки свого стилю - це дуже важливо і дуже складно. Ти шукаєш якісь моменти, що схожі на тебе, які тобі подобаються. Я дуже багато спілкувалася з різними людьми в соціальних мережах, в тому числі і з художниками, і потім зрозуміла, що мені дуже подобаються ці неймовірно яскраві кольори, які ти використовуєш у поп-арті.


2.jpg


– Мистецтво приносить тобі дохід?
– Почну з того, що все, що отримує художник, потрібно відразу вкладати. Я - бідний художник, але я можу дозволити собі придбати велике полотно і фарби. Більшість не може собі це дозволити в силу віку, а батьки не можуть виділити кошти, або ще недостатньо заробляють. А я можу купити необхідні матеріали.

– Як художник може заявити про себе?
– Інстаграм - це відмінна платформа, тому що це і фото, і відео, і живе спілкування, і трансляції. В ютубі теж є жива трансляція, але в Інстаграм можна викладати що завгодно, він зручніший. Раніше я викладала тільки фотографії, а тепер я викладаю відео і проводжу трансляції, тому людям набагато цікавіше спілкуватися зі мною і я отримую кращий фідбек.

– Ти - графічний дизайнер. Розкажи про свою роботу.
– Я розробляю різні принти в колабораціях з іншими дизайнерами. Я завжди приймаю цікаві пропозиції і дуже хочу вийти на міжнародний ринок. Я працювала з українським брендом жіночого одягу і мені було цікаво, але хочеться більше розвиватися і популяризувати саме свою творчість.

– Як формується ціна за картину?
– Більшість цін на картини формується відштовхуючись від запитів суспільства. Від того, наскільки актуальне зображення на картині. І, звичайно, ціна залежить від того, наскільки художник популярний.   


3.jpg

– Як в Україні ставляться до поп-арту?
– На даний момент це дуже популярно саме у нас. Я почала так малювати приблизно рік тому, коли цей стиль лише набирав популярність, і зараз цей стиль -  просто хайп. Картини поп-арт дуже і дуже актуальні і дуже подобаються українцям.

– У твоєму житті є спорт?
– Так, я люблю заняття ТRХ. А ще мені подобаються домашні тренування. Як художник, я часто можу довго сидіти або стояти і в цілому вести малорухливий спосіб життя. Тому я все ж змушую себе займатися і розминати спину.

– Як ти ставишся до Nike? Є улюблена пара?
– Коли я навчалася на архітектурному, ми з одногрупниками надавали перевагу класиці. Потім був переломний період, в моєму житті з’явилась вільна творчість і  декілька років тому я почала носити кросівки, кеди, і полюбила Nike. 


converse-logo-56.png