0 800 217-367
  пн-пт: 10:00-18:00    сб-нд: 11:00-16:00  
RU
...

Олександр Лещенко: “На Foresight накладений мій почерк.”

Олександр Лещенко про шлях хореографа, балет “Foresight” та власний стиль танцю.


- Коли ти почав танцювати?
- В 13 років. Для танцюристів це досить пізно. Для дитини набагато корисніше починати танцювати у віці 5-6 років, займатися ритмікою, музикою. Це я розумію вже зараз, як керівник школи. До 7-8 років у дитини вже може бути така база, що він стає універсальним маленьким монстром в своїй справі. У 13 я потрапив в “Тодес”, популярний і шанований і на сьогодні балет. Я сам з Олександрії, але одного разу приїздив в Київ до сестри погостювати, і вона подарувала мені абонемент на місяць. Коли я захопився танцями, батьки вирішили переїхати до Києва. Далі в моєму житті був балет “Myway”, а потім, в мої 16, трапилася Ліна, яка нині моя дружина, і балет “Foresight”, в якому я став керівником.


- Що порадиш батькам, які хочуть віддати дитину займатися танцями?
- Діти зараз зовсім інші. Якщо в наш час між батогом і пряником вибирали батіг, то нинішнім дітям потрібно давати побільше пряника. Друге: потрібно побороти всі комплекси. Приходить дитина 5-ти років і вона вже вся закомплексована. Я завжди кажу дітям, що балетний зал - це святе місце, і там є певна дисципліна. Однак, я так само кажу їм, що вони абсолютно вільні і по суті їм дозволено робити тут, що завгодно. Цим я показую, що ми з ними друзі і ми можемо спілкуватися на одному рівні. А далі я працюю з ними, розвиваючи їх ритміку, музикальність і емоційну складову. І ось потім дітей можна вчити танцю, тому що вони вільні, відкриті, вони нічого не бояться.


- У тебе є свій танцювальний почерк або це більше почерк “Foresight”?
- Правильно буде сказати, що на Foresight накладений мій почерк. За 14 років разом я привніс багато свого. Але коли у мене запитують, що саме за стиль танцю ми виконуємо - я не можу відповісти. Десь вкраплення джазу, десь хіп-хопу. Це авторська хореографія.


- Ким ти бачиш себе більше - керівником професійної групи танцюристів або ж учителем для дітей?
- В цілому я постановник шоу. Це мій профіль, я живу цим і насолоджуюся. У мене величезний колектив, який ми ведемо за собою, і ці люди з нами дуже багато років. Але я не викладаю, як педагог, на постійній основі. На даний момент мені ближче бути постановником шоу. Однак, хто знає, можливо, після сорока мені захочеться набрати людей і вести свою групу.


- У тебе є режим тренувань незалежно від твоєї роботи?
- До карантину я зашивався: у мене постановочна робота, майстер-класи, індивідуальні заняття степом, вокал, акробатика, тренажерний зал. У мене дуже багато фізичних активностей, благо, здоров'я дозволяє.


- А ти стежиш за харчуванням?
- Тут мені пощастило - я їм все. Абсолютно. За дівчаток в балеті можу сказати, що так, у них є дієти, повноцінно розписані раціони. А мені пощастило, я всеїдний і в їжі, і в музиці.


- Який у тебе стиль одягу?
- Я дуже люблю класику. Костюми, сорочки - мені шалено подобається. У залі і для зручності я, звичайно, одягаюсь у спортивне та зручне, але в інший час я люблю виглядати красиво.



Запис ефіру: https://www.instagram.com/tv/CEXJw4Sn5gG/?hl=ru



converse-logo-56.png