0 800 217-367
  пн-пт: 10:00-18:00    сб-нд: 11:00-16:00  
RU
...

Орест Мурій: “Необхідно максимально швидко приймати рішення, адже насправді ти одразу знаєш, чого хочеш”

На ALL STARS Talks своїм досвідом поділився ресторатор та блогер Орест Мурій.


- Почнемо з декількох слів про себе.
- Я блогер та ресторатор. Це дві мої діяльності, якими я займаюся постійно. У ресторанах довів все до ладу та можу повністю покластися на свою команду, тож вистачає часу на творчість.


- Яка ідея у твого ресторану?
- Спершу ми відкрилися у Тернополі і концептом стала паназіатська їжа. Ми створили чорні коробочки, в яких продається локшина, і людям дуже сподобався дизайн. Вони фотографували і постили нас у мережі, навіть стояли у черзі, щоб зайти до нашого закладу. Дизайн коробочок постійно змінювався в залежності від сезону чи свят. Тож ми зупинилися на концепції “кава, локшина і люди”. Але для Києва цього було замало, тож, відкриваючи заклад у столиці, ми створили “третю хвилю Азії”. Ми шукали рецепти різних страв, додавали від себе нестандартні інгредієнти і потроху створили меню, не схоже на інші.


- Назви три найбільші помилки ресторатора.
- Перша: у першому закладі я виписав картки знижок на 10% і одразу роздав 50 людям. Друзям, клієнтам, навіть дозволив адміністраторам дати картки деяким постійним відвідувачам. Але коли я побачив кінцеву суму всіх знижок, я був шокований — це були космічні на той час гроші, які пішли на сумнівне промо. Друга помилка була у Києві. Я вирішив, що якщо я наймаю класних дизайнера і підрядника, то можу залишити їх і не долучатися до процесу. За цю помилку я заплатив дуже багато — і часом, і коштами. І третє — не можна повністю довіряти новій людині. Ти мусиш сам про все дізнатися та контролювати кожен процес.


- Ти періодично виступаєш, як діджей. Розкажи про цей аспект твого життя.
- Це моє вічне хобі. Навіть зараз, якщо я буду десь сидіти і почую класний трек, я обов'язково його “зашазамлю”. Нещодавно я розвівся із дружиною, і коли ми сиділи у нотаріуса, я почув по радіо музику і попросив паузу, щоб знайти цей трек. Музика — це був перший крок до того, щоб займатися тим, що подобається. Я працював певний час у клубі, паралельно закінчуючи навчання.


- Який у тебе стиль одягу?
- Я люблю максимально базові речі, без усіляких принтів. Люблю “вільні” штани та футболки. Із кросівок мені подобаються Nike Blazer і Jordan.


- Розкажи про своє харчування. Ти дотримуєшся здорового образу життя?
- Я не їм мясо. Я переставав їсти мясо два рази до цього, в перший раз протримався півроку і не побачив ніякої різниці. Але нещодавно, як був піст, ми із Beyond Meat вирішили провести акцію. Я відмовився від м'яса на час посту, і вживав замінник. Як почався карантин, нам довелося відмовитися від цієї ідеї. І все ж, я прийшов до того, що прикольно бути свідомим і, окрім турботи про власне здоров'я, піклуватися і про навколишнє середовище.


- Про що ти мрієш?
- У цьому році я максимально знайшов себе та зрозумів, і це не пов'язано із матеріальним. Я почав слухати себе, довіряти своїй чуйці. Зрозумів, що необхідно максимально швидко приймати рішення, тому що насправді ти одразу знаєш, чого хочеш. Хочу багато подорожувати, побачити як можна більше країн. Хочу троє дітей — один вже є, треба ще двох.





Запис ефіру: https://www.instagram.com/tv/CCbiyOFpHs_/
converse-logo-56.png