0 800 217-367
  пн-пт: 10:00-18:00    сб-нд: 11:00-16:00  
RU
...

Влад Гафінов: ”Раджу починати з бажання”

1.jpg


На ALL STARS Talks завітав Влад Гафінов - кастомайзер, дизайнер, снікер-реставратор, скейтбордер та фанат бренду Nike. Ми поговорили про створення унікальних дизайнів, просування свого власного бренду, хоббі та скейтбординг. 


–  Давай почнемо з п'яти фактів про тебе.
– Перший факт - я почав займатися кастомайзингом майже два роки тому і за цей час через мої руки пройшло багато пар кросівок, які я навчився не тільки підфарбовувати, але ще і повністю перешивати. Я почав з одного долара. Я пошив лонгслів і через тиждень продав його за 40 доларів. Другий факт - я дуже пишаюся тим, що мене знають не тільки в Україні, але і закордоном. Третій факт - я почав займатися кастомайзингом в 19 і за два роки я зробив більше ста пар. Четвертий - я провчився до третього курсу, але хіба я схожий на документознавця? Я покинув університет тому що вважаю, що можу займатися більш цікавими речами, а ВНЗ мені дуже заважав. Але я все ж повернуся і отримаю диплом. І п'ятий факт - саме завдяки скейтбордингу я почав любити кросівки і займатися ними.

– Твої клієнти приходять зі своїми ідеями дизайну кросівок або ти вигадуєш для них?
– Тут 50/50. Коли справа доходить до замовлень, людина може просто надіслати мені свій дизайн, або ж я роблю мінімальний скетч пари, яку буду перешивати. Ми обговорюємо з клієнтом всі деталі і я приступаю до роботи.

– Ти кастомайзиш тільки кросівки або ще й одяг?
– Починав я саме з кастомайзингу одягу. Зараз же всі свої ідеї для одягу я зберіг для іншого проекту. Правда, це буде не зовсім кастом, але буде цікаво. Зараз я роблю тільки кросівки і аксесуари.


2.jpg


– Що відрізняє твій продукт від того, що роблять інші кастомайзери?
– Почнемо з того, що я Влад Гафінов. Я, звичайно ж, вкладаю душу в свої роботи. Але головне - у мене унікальний дизайн, який я ні у кого не скопіював і який ніхто не скопіював у мене. Пари, які я створюю, існують тільки в одному екземплярі.

– З чого починати молодим кастомайзерам?
– Я всім раджу починати з бажання. У вас може бути своя або чужа ідея, це не має значення. Ви повинні мати бажання почати. Як тільки зробите перший крок - вас, як сніговим комом, понесе далі. Так вийшло у мене і тому я так всім і раджу. Почніть з себе.

– Ти займався реставрацією кросівок. Розкажи, як ти навчився?
– Так як я дуже люблю кросівки, я завжди намагаюся тримати їх в чистоті. І ось одного разу, коли GG був ще не дуже прибутковим, мені потрібно було десь заробити грошей. І я пішов працювати в снікер-хімчистку «AirWash» у Львові. Я працював до самого від'їзду до Києва і дуже багато чому там навчився. Найкраще, що можу порадити для правильного догляду за кросівками - це використовувати Crep. У них є щітка і хороша шампунь і цього буде цілком достатньо.

– Як почав займатися скейтбордингом?
– Уявіть мене у віці семи років. Я гуляв по місту зі своєю бабусею і побачив хлопця зі скейтом. Він мені чимось дуже сподобався і я захотів бути схожим на нього. Через роки чотири тато подарував мені на день народження скейтборд і з цього все почалося. Мені було дуже по кайфу просто їздити - я міг прокинутися з самого ранку, взяти дошку і поїхати кататися.   


3.jpg

– Як про тебе дізнаються люди?
– Я дуже швидко набрав аудиторію, котра мене підтримує. Це просто - ти закидаєш в той же Інстаграм свою роботу і все. Далі вже працює теорія сарафанного радіо. Але якщо ви хочете набрати аудиторію дуже швидко, то вам доведеться вкласти чимало грошей у рекламу. Я не вважаю це за потрібне, так як свій покупець сам тебе знайде.

– Скільки у тебе пар кросівок?
– Зараз мало, в районі сорока пар. Були моменти, коли кількість моїх кросівок досягала 70 пар, але через переїзд в Київ мені багато чого довелося продати. 99,9% моїх кросівок - це Nike. Я сумую через те, що довелося розлучитися з багатьма дуже крутими парами, але вірю, що вони до мене ще повернуться.

– Які у тебе улюблені Nike?
– Всі кросівки, які я зробив - мої улюблені. Я не можу вибрати одну пару. Перші кросівки, які я зробив, були дуже модні. Це були сірі Nike Blazer Low зі свушем Gucci, які я вирізав з фейкової сумки. Я був дуже задоволений, що зробив щось своїми руками. Але свуши я наклеїв, тому протрималися вони години чотири. 


converse-logo-56.png