0 800 217-367
  пн-пт: 10:00-18:00    сб-нд: 11:00-16:00  
RU
...

Пташка Сомарі : «Такої наполегливості як у мене, я мало де зустрічала»

У прямому ефірі ALL STARS Talks Somari – графіті-художниця, відома своїми роботами та муралами не тільки в Україні, але і по всьому світу.



- Розкажи про себе ?

Мене звати Сомарі, це мій нікнейм, я малюю на вулиці вже 5 років, малюю мурали, графіті, стріт-арт, але тільки у своєму стилі. Я родом з Сєвєродонецьку, навчалась на містобудівельному факультеті і мене 5 років вчили покращувати міста, а я почала їх «погіршувати» в перший час, коли вчилась малювати на вулиці.


- З чого почався твій шлях у графіті?

- Я познайомилась з одним хлопцем та він мені показав світ графіті, в той час я працювала в офісі, почала малювати у перервах на роботі, і згодом звільнилась та почала повністю займатись цим.


- Який в тебе стиль малювання?

- Я зрозуміла що не хочу малювати те, що малює вже хтось, я відразу хотіла щоб це не було схоже на інших. Також я хотіла створити персонажів і першим із них була пташка, одна з моїх відомих робіт. так як в мене призвіще пов’язано з пташкою. Згодом я зрозуміла що пташка це занадто реально, і хочеться зробити щось більш нереальне, щось таке, чого не існує і далі вже почала створювати інших персонажів.


- Дай будь-ласка пару порад по просуванню своєї творчості?

- Треба всі свої роботи постити у соціальні мережі, це дуже класна рекламна площадка, не соромтесь, показуйте своє мистецтво!


- - Чи є у графіті виконавця авторське право?

- Можу розповісти свою історію, як в мене вкрали мою пташку у 2020 році. Один заклад взяв у свій логотип мою пташку без мого відома. Якщо в тебе є докази, скетчи, що це саме ти намалював, то ти будеш захищений, не треба мати спеціальний документ. Якщо у вас таке станеться, то вам допоможе розголос цієї історії у соціальних мережах.


- Розкажи про свій стиль одягу?

- Я люблю вишукані наряди, коли малюю, то надягаю що не шкода, але останнім часом я купую гарні речі і малюю у них. Я вирішила, що нічого страшного, якщо вони забрудняться, проте я буду класно виглядати у своєму улюбленому одязі.

- - Яка єнергетика у твоїх малюнках?

- Мій арт – дитячий, але не в сенсі для дітей, він просто щирий.


- В тебе є історія пов’язана з Nike?

Так, в мене є одні кросівки, котрі дістались мені у Берліні у вигляді гуманітарної допомоги, так як я була в одних кросівках, це були Nike Air Max. Я в них дуже багато чого намалювала, в тот момент коли я їх отримала, я була неймовірна рада. Також на них потрапило трохи синьо- жовтої фарби, і це стало символічно для мене.


Де можна зараз побачити твої мурали ?

Вони є у 14 країнах світу.



Яка робота для тебе найособливіша ?

Мені подобається моя остання робота, це колаборація з Uniqlo, також у Ліверпулі класний мурал до Євробачення – це був новий рівень. Але я люблю всі свої робити, вони всі особливі для мене.


converse-logo-56.png